Poängställning och tabell Superettan

Poängställning Superettan

Superettan är Sveriges näst högsta division i herrfotboll, där spänningen och dramatiken är ständigt närvarande. För att följa med i utvecklingen under säsongen och hålla koll på hur ditt favoritlag presterar, är en sammanställning av poängställning och tabell oumbärlig.

Här på Sportskollen.se finns uppdaterade tabeller, där varje lags position och poäng tydligt visas. Tabellen uppdateras regelbundet efter varje omgång, så att du alltid har den senaste informationen. Förutom aktuell poängställning i Superettan får du också skytteliga och mycket annat samlat här för att du skall hålla dig uppdaterad på Superettan.

Tabellen Superettan

Nedan finner du aktuell tabell i Superettan som uppdateras efter varje omgång som spelats. Superettan spelas i totalt 30 omgångar och lagen slåss om möjligheten att få avancera till den högsta ligan i Sverige, Allsvenskan.

Se nedan förklaringar till förkortningarna i tabellen.

  • P = Spelade matcher
  • W = Antal vinster
  • D = Antal oavgjorda matcher
  • L = Antal förluster
  • Goals = Gjorda mål och insläppta mål
  • GD = Målskillnad
  • Pts = Antal poäng

Data provided by Scoreaxis

Skytteligan i Superettan

En av de mest intressanta aspekterna att följa under säsongen är skytteligan, där de främsta målgörarna tävlar om att bli ligans bästa målskytt. De senaste åren har denna titel vunnits av spelare som: Jesper Jonasson Westermark, Viktor Granath och Ajdin Zeljkovic.

I nedan tabell presenterar och sammanställer vi:

  • Antal gjorda mål, de som ligger topp 10 i skytteligan
  • Antal assist, de 10 spelare som gjort flest assist
  • Antal kort, de 10 spelare med flest gula och röda kort

League data by Scoreaxis

Poängställning Landskrona BoIS

Landskrona BoIS en av de klassiska klubbarna som för tillfället huserar i Superettan och arbetar för att ta sig tillbaks till Allsvenskan. Landskrona BoIS är en klubb med en rik historia och stark lokal förankring. Med framgångar i det förflutna och en tydlig vision för framtiden, fortsätter klubben att vara en viktig del av svensk fotboll.

Här nedan följer aktuell poängställning och statistik för Landskrona BoIS.

Team data by Scoreaxis

Poängställning Helsingborg IF

Storklubben Helsingborg som åkte ur Allsvenskan 2022 har nu fått vänja sig lite vid sin position i Superettan. Med sina sju Allsvenska titlar och fem Svenska Cupen-segrar, samt en stark ungdomsakademi, fortsätter HIF att vara en viktig del av svensk fotboll. Detta placerar dem bland annat på en sjunde plats i Allsvenskans maratontabell. Där de nu arbetar för att ta sig tillbaka till finrummet, Allsvenskan.

Nedan har du aktuellt poängställning för Helsingborg IF.

Team data by Scoreaxis

Poängställning Östers IF

Östers IF som åkte ur Allsvenskan 2006 efter endast en säsong i högsta ligan har sedan dess arbetat för att ta sig tilllbaka. Klubben har en klassisk historia och har fyra Allsvenska titlar och en Svenska Cupen-seger. Vilket gör klubben till en av de mest framstående i svensk fotbollshistoria.

Här har vi sammanställt aktuell poängställning för Östers IF i Superettan.

Team data by Scoreaxis

Poängställning Degerfors

Efter flera år i lägre divisioner gjorde Degerfors IF en beundransvärd återkomst till Allsvenskan 2021. Det räckte dock endast två säsonger och säsongen 2023 åkte laget ur högsta ligan. Nu huserar Degerfors i Superettan och jobbar för att återigen fortsätta sin resa i den svenska fotbollens finrum och skapa nya minnesvärda ögonblick för sina fans.

Nedan finner du sammanställning av poäng och statistik för Degerfors.

Team data by Scoreaxis

Är du intresserad av mer än Superettan statistik och svensk fotboll, då rekommenderar vi dig att spana in poängställningen i Allsvenskan eller någon av nedan artiklar:

Andra inlägg

Dela denna