Lär dig mer om

Bettingsidor och
Spelbolag

Här handlar allt om att jämföra och sammanställa de allra bästa bettingsidorna på marknaden. Vi har granskat, analyserat och noggrant bedömt varje aspekt av dessa plattformar för att ge dig den mest omfattande och opartiska översikten över de bettingsidor som erbjuder det bästa spelupplevelsen. 

Oavsett om du är en nybörjare som utforskar vadslagningsvärlden eller en erfaren spelare som söker de mest fördelaktiga oddsen och bonusarna, så är vårt mål att vägleda dig till rätt val. Ta steget in i vår värld av bettingsidor, och låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta plattformen för dina vadslagningsäventyr.

Om bettingsidor och spelbolag

I den spännande världen av online-spel och vadslagning har bettingsidor blivit en hörnsten för många entusiaster. Att hitta de bästa bettingsidorna kan vara en utmaning, särskilt med den stora mängd alternativ som finns tillgängliga. På den här sidan har vi samlat våra intryck och sammanställning av de bästa bettingsidorna.

Vår utgångspunkt är alltid från sportens värld. Vi värderar dessa bettingsidor och spelbolag utifrån möjligheten att spela på sport. Att spelbolagen har casino, poker eller andra spel kommer vi självklart notera och värdera in. Men vi kommer främst att ranka sajterna utifrån möjligheten att betta på sport. 

Innehållsförteckning

Bästa bettingsidorna online

Vanliga frågor och svar om

Spelbolag och bettingsidor

Att jämföra bettingsidor är avgörande för flera skäl. För det första, olika bettingsidor erbjuder olika bonusar och kampanjer till sina spelare. Genom att jämföra dessa erbjudanden kan du maximera din potentiella vinst och få mer värde för dina insatser. Dessutom varierar oddsen och vadslagningsalternativen mellan olika bettingsidor. Genom att jämföra dem kan du hitta de mest fördelaktiga villkoren för dina satsningar. Dessutom är det viktigt att välja en pålitlig och licensierad bettingsida för att säkerställa rättvisa och säkerhet.

Odds sätts av oddssättare på bettingsidorna och baseras på en rad faktorer, inklusive tidigare prestationer, skador på spelare, och allmänhetens satsningsmönster. Eftersom dessa faktorer varierar över tid och mellan olika bettingsidor, resulterar det i olika odds. Dessutom sätter en del bettingsidor inte sina egna odds, utan använder sig av speciella leverantörer som arbetar endast med detta. En del bettingsidor kan ha med andra ord ha samma odds för att de använder samma leverantör av oddsen.

Att spela på sport kan vara spännande och underhållande för sportentusiaster. Det ger en möjlighet att engagera sig mer i sporten och öka spänningen under matchen. Dessutom finns det möjlighet att tjäna pengar om du gör välgrundade satsningar baserat på din kunskap om sporten. Upplever du att du har problem med ditt spelande, kontakta Stödlinjen.se.

Oddssättare på bettingsidorna använder en kombination av data och expertkunskap för att sätta odds. De analyserar faktorer som tidigare prestationer, skador, väderförhållanden och allmänhetens satsningsmönster för att fastställa odds som avspeglar sannolikheten för olika utfall. Målet är att balansera satsningarna mellan olika utfall och säkerställa att bettingsidan tjänar pengar oavsett resultatet. Oddsen justeras också i realtid baserat på hur spelarna satsar och hur händelserna utvecklas under matchen eller evenemanget.

Nej, alla bettingsidor har inte samma utbud. Utbudet av sporter, evenemang och vadslagningsalternativ varierar mellan olika bettingsidor. Vissa kan vara mer inriktade på vissa sporter eller marknader medan andra erbjuder ett bredare spektrum av val. Det är därför det är viktigt att välja en bettingsida som passar dina specifika intressen och preferenser.

Att vinna på sportsbetting kräver en kombination av skicklighet, kunskap och tur. Det är viktigt att göra noggrann forskning om de lag eller spelare du satsar på, följa sportens utveckling och använda strategier som bankhantering och riskhantering för att öka dina chanser att vinna över tid. Är du nybörjare på betting rekommenderar vi dig att endast spela med små summor för att lära dig hur det fungerar.

Ja, du kan satsa under matchen, och detta kallas live-betting eller in-play betting. Detta innebär att du kan placera vadslagning medan ett evenemang eller match är igång och reagera på utvecklingen i realtid. Live-betting ger dig möjlighet att göra satsningar baserat på hur ett lag eller en spelares prestation utvecklar sig under matchen. Alla bettingsidor erbjuder dock inte live-betting.

Om du känner att du spelar för mycket och att det har negativa konsekvenser för ditt liv, är det viktigt att söka hjälp. Du kan kontakta Stödlinjen.se som erbjuder stöd för spelproblem eller överväga att hindra ditt spelande via Spelpaus.se. Att vara medveten om ditt spelmönster och ta ansvar för dina satsningar är avgörande för att hantera eventuella spelproblem.

Bettingsidor – Vad är det?

Bettingsidor är online-plattformar där spelare kan satsa pengar på olika sportevenemang och andra händelser. Dessa webbplatser erbjuder ett brett utbud av vadslagningsmöjligheter och odds för att tilltala olika typer av spelare. Många bettingsidor täcker populära sporter som fotboll, basket, och tennis, men det finns också möjligheter att satsa på allt från politiska val till underhållningsevenemang.

Vilken är den bästa bettingsidan?

Att välja de bästa bettingsidorna kräver noggrann genomgång och övervägande. Först och främst är det viktigt att se till att sidan är licensierad och reglerad av en auktoriserad myndighet. Vi fokuserar därför endast på bettingsidor som är licensierade i Sverige. Detta säkerställer en hög grad av säkerhet och rättvisa för spelarna sedan det infördes.

Utöver licensen är det också viktigt att överväga andra faktorer som odds, bonusar och kampanjer, tillgängliga sporter och vadslagningsalternativ, samt kundsupportens kvalitet. Genom att jämföra dessa aspekter kan du hitta de bettingsidor som passar bäst för dina behov.

När vi tittat på bettingsidorna väljer vi att värdera dem utifrån nedan fem principer:

UTBUDET

Kanske det allra viktigaste till en start. Bettingsidans utbud skapar möjlighet för dig att spela på de sporter som du är intresserad utav. De flesta större bettingsidorna har ett brett utbud medan ett par mindre kan sakna en del.

ODDS

Förutom utbudet är detta det absolut viktigaste när det kommer till valet av bettingsida. Det säger sig självt till mångt och mycket. Desto högre odds de erbjuder, desto högre vinst.

BETALNINGSMETODER

Betalningsmetoden på bettingsidan är en viktig aspekt för många när det kommer till enkelheten att föra över pengar. Samt mångsidigheten. Detta är något som på senare år dock har förbättrats och de flesta bettingsidor i Sverige har de vanligast förekommande betalningsmetoderna.

ANVÄNDARUPPLEVELSER

En underskattad aspekt när det kommer till bettingsidor. Framförallt när det kommer till enkelheten, snabbheten och mångsidigheten att använda tjänsten i alla format. Ibland är man inne på sidan via telefonen, ibland via datorn och en del är till och med via sin Ipad eller skärmplatta. En bra bettingsida ser till att detta är enkelt, oavsett enhet du använder.

BONUSERBJUDANDE

Inte något som är viktigt i längden och helt ointressant för en del spelare. Men ett bra bonuserbjudande är sällan fel när man väljer bettingsida från början.

Bästa bettingsidorna

Komma igång och registrera på bettingsida

För att komma igång och registrera ett konto på en bettingsida behöver du:

  • En enhet med internet som: Mobil, dator, Ipad/surfplatta.
  • BankID.
  • 100 kronor på ditt bankkonto.


Efterforskning och val av bettingsida

Innan du registrerar dig på en bettingsida är det viktigt att göra noggrann forskning för att hitta en bettingsida som passar dina behov och preferenser. Bland annat genom att läsa vår guide över bettingsidor.

Registrering på bettingsidan

När du har valt en bettingsida kan du gå vidare med registreringen. Här är stegen du behöver följa:

Skriv in och besök bettingsidan: Gå till den officiella webbplatsen för bettingsidan du har valt.
Klicka på ”Registrera” eller ”Skapa konto”: Detta finns oftast tydligt märkt på webbplatsens huvudsida.

Fyll i registreringsformuläret

Du kommer att ombedjas att fylla i personlig information, inklusive ditt namn, adress, födelsedatum, e-postadress och telefonnummer. Var noga med att ange korrekta uppgifter eftersom detta kommer att användas för verifiering.

Välj användarnamn och lösenord: Skapa ett användarnamn och lösenord som du kan använda för att logga in på ditt konto.

Verifikation

Vissa bettingsidor kan kräva att du verifierar din identitet genom att ladda upp kopior av identifikationsdokument som pass eller körkort. Detta är en del av deras säkerhetsprocess vilket endast är positivt och visar att bettingsidan är seriös.

Gör en insättning

När ditt konto är registrerat måste du göra en insättning för att börja satsa riktiga pengar och få tillgång till den eventuella bonusen som bettingsidan erbjuder.

Enklaste sättet är att gå till ”Insättning” eller ”Kassa”. Denna sektion finns oftast på din kontosida. Väl där väljer du betalningsmetod, till exempel kreditkort, banköverföring, Swish eller Trustly.
Ange det belopp du vill sätta in. Var noga med att följa eventuella minimi- eller maximigränser som bettingsidan kan ha.

Placera dina bett

Nu har du pengar på ditt konto på bettingsidan och är redo att börja satsa på dina favoritsporter eller evenemang. Detta är vanligtvis en enkel process för dig, även om det kan vara svårt att veta till slut vad man skall spela på till slut.

Uttag av vinster

Om du har tur och vinner, kan du också ta ut dina pengar från bettingsidan och sätta in det på ditt bankkonto. Processen med att ta ut pengarna kan skilja sig beroende på vilken metod du väljer. Swish och Trusly är de vanligaste metoderna som går snabbt. Mastercard/Visa eller banköverföringar är processer som tar längre tid.

Det är viktigt att komma ihåg att spel ska vara roligt och underhållande. Spela ansvarsfullt och sätt gränser för dig själv för att undvika spelproblem. Upplever du att du har problem med ditt spelande så kontakta Stödlinjen.se eller Spelpaus.se.

Bettingsidor med BankID

Tack vare introduktionen av BankID 2018 och dess spridande sedan dess, erbjuder flera bettingsidor idag registrering utan krångliga verifikationsprocesser. BankID gör det enkelt att kunna börja spela på en bettingsida utan ett konto, som det tidigare såg ut.

Spelbolag utan konto vart snabbt populärt
BankID som verifikation vid inloggning gör det inte bara säkert utan snabbar också på processen för dig som användare. Detta gör att du exempelvis kan snabbt och enkelt ta del av bonusar på nya bettingsidor. Utan att behöva ta fram körkort, pass eller liknande och skicka in dem i din registreringsprocess.

Spelbolag och bettingsidor med svensk licens

Spelbolag och bettingsidor med svensk licens

I januari 2019 infördes en lag i Sverige som innebär att den svenska spelmarknaden reglerades. Tidigare var marknaden i stort sett oreglerad och utländska spelbolag kunde utan större restriktioner rikta sig mot svenskar och erbjuda dess tjänster. Men med tillträdandet av den nya spellagen krävs det att de spelbolag och bettingsidor som vill rikta sig mot svenskar måste ha spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Lagen och spellicensen säkerställer att konsumentskyddet stärks samt att man vill minska riskerna för problemspelande. Detta genom bland annat Spelstopp.se, där du som har problem med ditt spelande kan låsa dig själv ute från bettingsidor och spelbolag med svensk licens.

Därför väljer vi här på Sportskollen.se att endast fokusera på bettingsidor med svensk licens när vi gör våra sammanställningar av de bästa bettingsidorna.

Ny spellag 2023 stärker ytterligare konsumentskyddet

Efter spellagen 2019 har regeringen fortsatt arbeta för att reglera spelmarknaden. Under dessa år har lagen bidragit till att kontrollera marknaden. För att få ytterligare kontroll röstades en lag om tillstånd för att hantera spelprogramvara igenom och trädde i kraft den 1:a juli 2023. Det innebär att inte bara bettingsidorna och spelbolagens sidor skall ha en spellicens. Utan även de bolag som tillverkar, tillhandahåller, installerar eller ändrar spelprogramvara skall besitta ett särskilt tillstånd utgivet av Spelinspektionen. Med spelprogramvara menar man exempelvis digitala spelautomater och program för att acceptera och registrera speltransaktioner.

Regeringen har en förhoppning om att detta skall medföra ytterligare svårigheter för de spelbolagen utan svensk licens att verka på den svenska marknaden.


Bästa bettingsidan för nybörjare

Är du nybörjare på betting och spelande på sport? Då kan det vara bra för dig att starta med en bettingsida som är enkel att förstå och inte allt för komplicerade speltyper. Det finns gott om bettingsidor som har logiska och relativt enkla uppsättningar med odds. Till en start som nybörjare på bettingsidor kan det vara viktigt att hålla det enkelt. Exempelvis att spela på vinnaren i en eller två matcher i ett kombospel. Att bygga allt för komplicerade spelkombinationer kan vara svårt för en nybörjare.

De två bettingsidor som vi kan rekommendera för nybörjare är främst Unibet och Expekt. Bägge dessa bettingsidor anser vi är de bästa för en nybörjare att börja spela på. Bägge sidorna har ett brett utbud och bra odds som passar för dig som nybörjare.


Engelska bettingsidor i Sverige

De engelska spelbolagen och bettingsidorna har en lång och framstående historia inom sportbetting och har även blivit väletablerade aktörer på den svenska marknaden. Deras expertis och erfarenhet har gjort dem populära bland svenska spelare, och de erbjuder en mängd olika sporter och vadslagningsalternativ.

Ett av de mest kända engelska spelbolagen som har etablerat sig på den svenska marknaden är Bet365. De är kända för sina konkurrenskraftiga odds och breda utbud av sporter, och de har blivit en favorit bland svenska spelare.

En annan betydande aktör är Unibet, som är en del av Kindred Group med ursprung i Sverige men med en stark närvaro på den brittiska marknaden. Unibet erbjuder ett omfattande utbud av sporter och har även sponsrat svenska idrottsevenemang och lag.

De fyra största och mest kända bettingsajterna från England är: Bet365, Betfair, William Hill och Ladbrokes.


Historien om sportbetting i England

Historien om sportbetting i England sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden och är en viktig del av landets spelkultur. Här är några viktiga ögonblick i historien om sportbetting i England:

1600-talet: Under 1600-talet växte hästkapplöpningar i popularitet i England, och detta ledde till de tidigaste formerna av organiserad vadslagning på hästar. Tävlingar som Newmarket blev centrum för tidig sportbetting.

1700-talet: Under 1700-talet utvecklades de första vadslagningsböckerna, där spelare kunde satsa på hästar och sportevenemang. Den kända vadslagningsboken ”An Historical and Descriptive Account of the Town and County of Newcastle upon Tyne” publicerades 1770 och innehöll odds för hästkapplöpningar.

1800-talet: Under 1800-talet växte sportbetting ytterligare med införandet av totalisatorer, som tillät spelare att satsa på hästar på ett mer organiserat sätt. Detta ledde till skapandet av Tote, som fortfarande är en stor aktör inom brittisk hästsportbetting.

1900-talet: Under 1900-talet ökade populariteten för fotboll och vadslagning på fotbollsmatcher. Licensierade vadslagningsbutiker och bookmakers blev allt vanligare i hela landet.

2000-talet: Med framväxten av internet och online-spelbranschen blev det möjligt för engelska spelbolag att expandera internationellt och nå nya marknader, inklusive den svenska marknaden.

Idag är sportbetting en stor del av brittisk kultur, och det finns ett brett utbud av bettingsidor och spelbolag som erbjuder spel på en mängd olika sporter och evenemang både i Storbritannien och internationellt. England förblir en av de ledande nationerna när det gäller sportbetting och har bidragit till att forma branschen över hela världen.

 

Bettingsidor med bäst bonusar

Utöver välkomstbonusar erbjuder många bettingsidor även regelbundna kampanjer, lojalitetsprogram och specialerbjudanden för befintliga spelare. Dessa kan inkludera oddsboostar, cashback-erbjudanden och gratisspel, vilket ger dig ännu mer värde när du satsar på din favoritsport.

Innan du väljer en bettingsida baserat på bonusar, överväg också andra faktorer som utbudet av sporter, odds, användarvänlighet och kundsupport för att säkerställa att du får en övergripande positiv spelupplevelse.

Mest förekommande bonusarna hos bettingsidor

  • Riskfria spel
  • Insättningsbonusar (procentuella)
  • X antal gratisspel
  • Bonus utan insättning
  • Förhöjda odds

Innan du väljer ett spelbolag utefter välkomstbonus skall du ha i åtanke om de villkor som gäller för respektive bolag. Det är nämligen vanligt det förekommer villkor när du aktiverat din välkomstbonus hos dessa bettingbolag. De viktigaste punkterna att ha i åtanke är:

Omsättningskrav: Vilka är omsättningskraven för att kunna göra ett uttag.
Giltighetstiden: Hur länge gäller bonusen?
Typ av bonus: Vad är det för typ av bonus och hur använder du den?
Bonuskod: Krävs det en bonuskod för att aktivera din välkomstbonus.

Bästa spelbolag och bettingsajt med Live-betting

Live-betting, även känt som in-play betting eller live-odds, har blivit en spännande och populär funktion som erbjuds av många av de bästa spelbolagen och bettingsajterna på marknaden.

Vad är Live-Betting?

Live-betting är en form av vadslagning där spelare har möjlighet att placera satsningar på sportevenemang medan de pågår i realtid. Detta innebär att du kan reagera på händelser och utvecklingen i en match eller ett evenemang och placera satsningar medan det fortfarande är igång. Det är som att vara på arenan och kunna satsa på varje kast, skott eller poäng i realtid.

Fördelar med Live-Betting:

Ökad spänning: Live-betting ger en ny nivå av spänning då du kan följa händelserna i realtid och göra snabba beslut baserat på vad som händer på planen.

Taktiskt spel: Genom att använda din sportkunskap och följa matchen kan du göra taktiska satsningar för att maximera dina chanser att vinna.

Möjlighet att hedga: Om du har gjort en tidig satsning och situationen ändras kan live-betting ge dig möjlighet att hedge, det vill säga att placera en satsning som minskar risken eller potentiella förluster.

Hur hittar du de bästa spelbolagen och bettingsajterna för Live-Betting?

Odds och marknader: Jämför oddsen och utbudet av live-bettingmarknader som olika spelbolag erbjuder. De bästa spelbolagen har ett brett spektrum av sporter och evenemang att välja mellan.

Användarvänlighet: En användarvänlig plattform är viktig för att du smidigt ska kunna placera live-satsningar. Se till att webbplatsen eller mobilappen är lätt att navigera och att live-bettingsektionen är välorganiserad.

Live-Streaming: Vissa spelbolag erbjuder även live-streaming av evenemang, vilket gör att du kan titta på matchen medan du placerar dina satsningar i realtid. Detta är en fantastisk funktion för live-betting.

Bonusar och kampanjer: Många spelbolag erbjuder bonusar och kampanjer specifikt för live-betting, inklusive riskfria vad eller oddsboostar. Se efter sådana erbjudanden för att öka din värdepotential.

Kundsupport: Ha en titt på kundsupportens kvalitet och tillgänglighet, särskilt om du har frågor eller problem med live-betting.

Live-betting är en spännande form av vadslagning som ger dig möjlighet att engagera dig i sportevenemang i realtid. Genom att välja de bästa spelbolagen och bettingsajterna som erbjuder live-betting, kan du dra nytta av ökad spänning, taktiskt spel och potentiella vinstmöjligheter.

Bästa bettingsidorna för dig

Att välja rätt bettingsida är en viktig process för alla som vill engagera sig i sportsbetting. Alla spelbolag och bettingsidor har sina egna nischer och områden som de satsar extra mycket på. En del av dem satsar dock enormt mycket på bredden, medan andra satsar hårt på ett antal sporter.

Exempel på bästa bettingsidan är en sida som erbjuder en bred typ av spel, snabb hantering av insättning och uttag, samt enkelt att använda i alla enheter. Här är några viktiga överväganden att ta hänsyn till när du söker efter den bästa bettingsidan för dina behov:

1. Spelbolagens licens

Säkerhet kommer alltid först. Kontrollera att bettingsidan är licensierad och reglerad av den svenska spellagen. Detta garanterar en rättvis och pålitlig spelmiljö som regleras av de svenska lagarna. Har spelbolaget en utländsk licens har du som spelare inte samma skydd och detta kan medföra problem längre fram för dig. Har du dessutom problem med ditt spelande har du inte möjlighet att låsa dig själv ute från dessa bettingsidor.

2. Brett utbud

Om du har en specifik sport eller typ av vadslagning som du föredrar, se till att bettingsidan erbjuder ett brett utbud av sporter och marknader som passar dina intressen. Det kan också handla om speltyper som live-betting eller möjlighet till Cash-out. En fördel för dig som spelare är att våga testa flera bettingsidor.

Tittar du på extremt breda spelbolag har de utbud från sportsbetting till casino och pokerspel. Söker du samtliga delar av speltyperna finns det ett antal aktörer som erbjuder detta. Medan andra spelbolag främst fokuserar på sportsbetting eller casino.

3. Odds och bonusar

Jämför oddsen och bonusarna som erbjuds av olika bettingsidor. En välkomstbonus eller regelbundna kampanjer kan öka dina vinstchanser och förbättra din spelupplevelse. Det är alltid en bonus som är tillfällig, men trots det en viktig faktor i ditt val av bettingsida.

4. Användarvänlighet

En enkel och användarvänlig webbplats eller app är avgörande. Det ska vara lätt att hitta och placera satsningar utan krångel. Alla bettingsidor har definitivt inte satsat på användarvänligheten och upplevs som väldigt röriga sidor. Då kan det vara svårt för dig som spelare att placera dina spel och framförallt navigera dig fram till rätt typ av spel.

Appar och mobilanpassning
Säkerställ främst att bettingsidan eller spelbolaget har en mobilanpassad design. Alla har inte en separat app, men då är det extra viktigt att bettingsidan är anpassad för att användas i mobilen. De flesta användarna uppskattar att använda mobiltelefonen och främst när det kommer till betting på sport. Därför är det viktigt att hantering av bettingsidan eller spelbolaget är enkelt via just din mobiltelefon.

5. Snabb betting på bettingsidorna

Bettingsidor som erbjuder snabb registrering utan långa verfikationsprocesser med fysiska dokument är idag väldigt efterfrågat hos spelare. Sedan 2018 har de flesta spelbolagen börjat erbjuda bettingsidor utan konto. Detta är möjligt tack vare BankID som verifierar dig och därmed gör det enkelt och snabbt att komma igång med betting på bettingsidan. Detta är extra viktigt om du vill testa en ny bettingsajt, långa processer med att komma igång och registrera sig skapar direkt ett motstånd.

6. Betalningsmetoder

Se till att bettingsidan erbjuder betalningsmetoder som passar dig, vare sig det är kreditkort, banköverföring eller andra lösningar som Swish och Trustly. Se också till att läsa igenom villkoren för att göra uttag från sidan, samt hur lång tid som bettingsidan behöver för att genomföra uttaget.

7. Kundsupport

En pålitlig kundsupport är viktig om du behöver hjälp eller stöter på problem. Kontrollera att bettingsidan erbjuder support via e-post, chatt eller telefon, och att de har kunnig personal tillgänglig. Att de dessutom erbjuder en svensktalande support underlättar enormt för dig som användare för att få hjälp enkelt och snabbt.

Respektive bettingsida eller spelbolags öppettider hittar du på deras hemsida. Vanliga öppettider för kundsupporten är mellan 08:00 – 01:00, vilket förekommer på flera sidor.

8. Omdömen och erfarenheter

Läs recensioner och omdömen från andra spelare för att få en insikt i bettingsidans rykte och pålitlighet. Varumärket på bettingsidan eller spelbolaget är också viktigt för dig som spelare. Det säkerställer att det är en seriös aktör som innehar korrekt licenser. Dock har den svenska spellagen gjort att de aktörer som numera verkar på svenska marknaden har en seriös verksamhet, tack vare en licens från Spelinspektionen.